Prajitura crocanta cu branza cu fulgii de porumb rommac
In acest articol am sa va spun reteta prajiturii mele
preferate, se numeste Prajitura crocanta cu branza cu fulgii de porumb
rommac. Ador această prajitura, e delicioasa si in plus se prepara destul
de usor si de rapid. Chiar si prietenele
mele sunt innebunite după ea.
INGREDIENTE
Pentru blat:
2 oua
150 g zahar
300 g iaurt
4 linguri ulei
50 ml lapte
2 cani faina
(300 g)
1 praf de copt
esenta de
vanilie
Crema de branza:
300 g branza de
vaci
100 g zahar
3 linguri
smantana
2 oua
esenta de
vanilie
Pentru crusta:
100 g zahar
50 g unt
50 ml frisca
lichida
1 cana fulgi de porumb rommac
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta cu branza:
Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam
zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi
uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si
omogeniza.
Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim
aluatul in doua.
O parte il turnam in tava tapetata cu hartie de copt si
dam la cuptor la foc mic, pentru 10 minute.
Intre timp pregatim umplutura de branza. Mixam bine
branza cu zaharul si adaugam vanilia, smantana si ouale. Daca este prea groasa
se mai poate adauga putin lapte.
Scoatem prajitura din cuptor, punem crema de branza iar
apoi celalta parte de aluat.
Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste
frumos deasupra.
Scoatem prajitura din cuptor si pregatim crusta.
Zaharul il caramelizam si cand a capatat o culoare aurie
adaugam untul si frisca lichida. Lasam pe foc si amestecam pana se topeste
zaharul.
Adaugam fulgii de porumb rommac si amestecam usor sa nu-i zdrobim.
Turnam caramelul peste prajitura si lasam la racit.
Portionam cu un cutit bine ascutit.
Comentarii
Trimiteți un comentariu