Prajitura crocanta cu branza cu fulgii de porumb rommac

fulgi de porumb


In acest articol am sa va spun reteta prajiturii mele preferate, se numeste Prajitura crocanta cu branza cu  fulgii de porumb rommac. Ador această prajitura, e delicioasa si in plus se prepara destul de usor si de rapid.  Chiar si prietenele mele sunt innebunite după ea.

INGREDIENTE

Pentru blat:

    2 oua
    150 g zahar
    300 g iaurt
    4 linguri ulei
    50 ml lapte
    2 cani faina (300 g)
    1 praf de copt
    esenta de vanilie

Crema de branza:

    300 g branza de vaci
    100 g zahar
    3 linguri smantana
    2 oua
    esenta de vanilie

Pentru crusta:

    100 g zahar
    50 g unt
    50 ml frisca lichida
    1 cana fulgi de porumb rommac
Timp de preparare: sub 60 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura crocanta cu branza:

Mixam bine ouale cu un praf de sare iar apoi adaugam zaharul si vanilia si mixam in continuare. Adaugam iaurtul si laptele iar apoi uleiul treptat ca la maioneza. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si omogeniza.

Va rezulat un alut ca o smantana mai groasa. Impartim aluatul in doua.

O parte il turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic, pentru 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura de branza. Mixam bine branza cu zaharul si adaugam vanilia, smantana si ouale. Daca este prea groasa se mai poate adauga putin lapte.

Scoatem prajitura din cuptor, punem crema de branza iar apoi celalta parte de aluat.

Dam la cuptor pentru 30 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem prajitura din cuptor si pregatim crusta.

Zaharul il caramelizam si cand a capatat o culoare aurie adaugam untul si frisca lichida. Lasam pe foc si amestecam pana se topeste zaharul.

Adaugam fulgii de porumb  rommac si amestecam usor sa nu-i zdrobim. Turnam caramelul peste prajitura si lasam la racit.

Portionam cu un cutit bine ascutit.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Descarca muzica in format mp3